✓ Veilig boeken ✓ Lage prijzeninfo@bikinivakantie.nl

Maleisië

Strand Langkawi Maleisie

Ben je ooit in Maleisië geweest? Misschien niet, als je er nog nooit geweest bent, dan is het in ieder geval al goed dat je dit leest. We vertellen je namelijk graag veel meer over Maleisië en alle, prachtige mogelijkheden die het land heeft als het gaat om reizen in Maleisië. Wat je bijvoorbeeld in ieder geval moet doen, is een bezoekje brengen aan de hoofdstad van het bijzondere land: Kuala Lumpur. Een tijdje geleden stond in die magistrale hoofdstad nog het hoogste gebouw van de wereld.

Tegenwoordig schijnt Kuala Lumpur wat betreft dat record niet meer het hoogste gebouw van de wereld te hebben. Gelukkig zijn er nog heel veel andere, talloze redenen om een bezoek te brengen aan het prachtige Maleisië. We vertellen je graag de andere redenen waarom je een keer naar Maleisië zou moeten gaan. Elk land heeft zo zijn bijzondere plekken, plekken waar van mensen – die er al geweest zijn – zeggen: ja, dat moet je in ieder geval even zien in Maleisië.

Verschillende eilandjes

Maleisië heeft dat natuurlijk ook. Het land ligt in Azië, in het noordwesten van het schiereiland Maleisië ligt het eilandje Langkawi. Dit is zeker al een eerste tip om naar toe te gaan en om te doen als je in Maleisië bent. Waarom is het een bijzonder eilandje om te bezoeken? Vooral vanwege de natuur, de prachtige stranden en de rust die je er kunt ervaren. Even weg van de drukte in sommige gebieden in Maleisië.

Als is er op Langkawi ook niet overal rust, het is de afgelopen jaren namelijk steeds toeristisch geworden. Al zijn er gelukkig nog genoeg plekken waar je goed kunt vertoeven op Langkawi. Heb je wel eens van Perhentian gehoord? Het is ook een klein eiland dat bij Maleisië hoort. Als je er loopt, dan zou je zo denken dat het een strand is uit een film, zo mooi is het daar. Het eiland staat bekend om de vele duikers die ieder jaar naar Maleisië komen om of een duikbrevet te halen of nog meer duikervaring op te doen.

Snorkelen en duiken

Daarnaast is het ook gewoon een prachtige zee om in te duiken en zie je de meest bijzondere dingen die je op andere plekken als duiker niet zou zien. Perhentian is gelukkig meer toeristisch dan Langkawi. Er zijn ook zoveel plekken te zien en te beleven in Maleisië dat je ook altijd weer een keuze moet maken waar je heen zou willen gaan en waarheen niet. Nog een tip: Malakka. Het is een historisch stadje en het is een paar uurtjes rijden vanaf Kuala Lumpur.

Veel van de geschiedenis van Maleisië is terug te vinden in dit stadje, maar naast deze geschiedenis is er ook een ‘winkelcentrum’ waar een hoop toeristen vaak heen gaan om te shoppen. Zoals je kunt lezen: er is ruim genoeg te doen in Maleisië en in alle stadjes en de eilandjes erom heen die ook bij Maleisië horen. Genoeg redenen dus om snel een keer een bezoekje te plannen richting Maleisië.