Tanzania safari boekenWanneer je op vakantie gaat in Tanzania is er natuurlijk een grote kans dat je een safari gaat maken. Het land is dan ook bijna een synoniem met hoge kwaliteit safaris. Een echte Tanzania safari, zou je kunnen zeggen. Omdat Tanzania zo enorm groot is en er vele nationale parken zijn, is het belangrijk dat je een beeld hebt van welke attracties je allemaal wilt bezoeken en wat dit betekent voor je rondreis. Een safari in Tanzania betekent namelijk rondreizen, omdat de meeste parken niet bij elkaar in de buurt liggen. Ze zijn echter wel allemaal in het noorden van het land gesitueerd, dus je hoeft er meestal niet voor te vliegen. Uiteraard, als je de vakantie wilt afsluiten op Zanzibar, zul je daar een binnenlandse vlucht voor moeten nemen. In dit artikel bespreken we de bekendste parken die je niet kunt missen tijdens een Tanzania safari.

Tanzania safari boeken

Wanneer je een Tanzania safari wilt gaan boeken is het belangrijk dat je zelf al een kleine planning maakt voor het aantal dagen dat je wilt blijven. Als je een goed beeld wilt krijgen van het land en ook wilt kunnen genieten van de natuur en de verscheidene parken die je bezoekt, is twee weken toch wel echt een minimum. Het kan wel in een kortere tijd en daar worden ook uitgebreid reizen voor aangeboden, maar hierbij ben je eigenlijk constant aan het reizen en zul je ook niet veel kunnen genieten van wat je onderweg ziet. Zodra je zeker bent van het aantal dagen dat je zou willen besteden aan de vakantie, kun je via een van de specialisten een Tanzania safari boeken.

Vaak kun je kiezen uit allerlei standaard pakketten die afgestemd zijn op waar mensen meestal om vragen. Daarom is het belangrijk dat je een beeld hebt van wat je allemaal wilt zien. Het kan slim zijn om de pakketten als inspiratie te zien en vervolgens zelf een reis in elkaar te zetten. Dan heb je de meeste controle over je tijden en bezichtigingen.

Vergeet ook niet een visum voor Tanzania aan te vragen.

Het Serengeti national park

Als je aan Tanzania safari denkt, dan denk je aan het Serengeti national park dat het grootste nationale park van Tanzania is en tot aan de zuidelijke grens van het land doorloopt. Het nationale park staat bekend om haar grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen zoals savannes, bergen, boslandschappen en rivieren. Hierdoor ben je verzekerd van prachtige vergezichten en een groot aanbod aan verschillende dieren. Het Serengeti park kent ongeveer 225 jachtluipaarden, 3500 hyena’s en grote groepen olifanten, giraffen, buffels, leeuwen, nijlpaarden en noem maar op. In het Serengeti heb je dan ook altijd de garantie om de prachtige wilde dieren te zien en daarnaast zijn er allerlei safaris die een “big 5 garantie” geven voor je met de reis begint. 

Een per jaar, al verschilt de periode elk jaar, trekken ruim twee miljoen grazers van de ene kant van het park naar de andere kant. Hierbij zijn ze op zoek naar een fertile land waar de stoet veilig kan leven. Elk jaar vindt deze massa immigratie plaats en het is een van de wonderlijkste schouwspelen van Afrika. Wanneer begint jouw Tanzania safari? Stel nu jouw reis samen op tanzaniaspecialist.com, de specialist op het gebied van Tanzania reizen.

Een Tanzania safari plannen en boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 1 =