✓ Veilig boeken ✓ Lage prijzeninfo@bikinivakantie.nl

Vakantie tips en informatie

Citytrip Londen Tower Bridge

Citytrip Londen

Tips voor citytrip Londen

Ga je binnenkort naar Londen voor een citytrip? Dan is het altijd handig om vooraf al te bedenken wat je wilt gaan doen. Zet allemaal dingen op een papiertje waar je graag heen zou willen tijdens jouw verblijf in Londen, samen met informatie die je daarvoor nodig hebt zoals adressen, toegangsprijzen, de openingstijden, enzovoort. Je kan beter te veel dingen op je lijstje hebben staan dan te weinig. Als je aan het einde van je citytrip Londen dingen op je lijstje nog niet hebt afgestreept, kan je in de toekomst misschien nog een keer naar Londen toe om de rest van de lijst af te werken.

Tips voor een citytrip Londen

Maar wat kan je nu precies gaan doen als je in Londen bent? Er zijn legio mogelijkheden, en voor elk wat wils. Waar de ene persoon van pretparken houdt, bezoekt de ander liever musea of gaat iemand het liefst de winkelstraten in.

Winkelen in Londen

In Londen heb je vele mogelijkheden om heerlijk te gaan winkelen. Natuurlijk tref je in Londen winkels aan die hetzelfde zijn of lijken op de winkels die wij in Nederland hebben, maar er zijn ook vele andere winkels te vinden. Niet alleen is het winkelen in een andere stad erg leuk, de kans is ook groter dat je unieke kleding kunt kopen die niemand van jouw kennissen al in huis heeft!

Musea in Londen

Er zijn vele soorten musea in Londen, of het nu gaat om de geschiedenis van Londen of Engeland, maar ook zijn er vele musea met moderne en historische kunst. Daarnaast tref je ook verschillende musea aan die dingen over het verleden vertellen, of juist hele aparte dingen laten zien. Wist je dat er zelfs musea voor kinderen zijn in Londen? Zo kunnen jullie fijn een museum bezoeken terwijl de kinderen het hier ook erg naar hun zin hebben.

Bezienswaardigheden

Londen kent vele bezienswaardigheden, zoals de Big Ben en het grootste reuzenrad van Europa. Maar ook het Britse koningshuis is in Londen gevestigd, en elke dag of om de dag wisselt hier de wacht ceremonieel. De wisseling van de wacht is erg leuk om te zien, maar wees er wel op tijd bij, want het trekt altijd vele bezoekers.

Geld

In Engeland wordt betaald met de Britse pond. De koers van de Britse pond wisselt elke dag ten opzichte van de euro en de dollar, dus het is verstandig om de wisselkoers in de gaten te houden. Wanneer je een bankpas hebt die je internationaal kan gebruiken, kan je ook gewoon al op het vliegveld in Londen geld uit de automaat pinnen. Dit is vaak goedkoper dan vooraf Brits geld halen bij een wisselkantoor in Nederland. Zorg er wel altijd voor dat er genoeg geld op je rekening staat, zodat je ook geld genoeg hebt voor onvoorziene uitgaven.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Londen is erg uitgebreid en bestaat uit bus, tram en trein. Elke locatie binnen de stad is erg goed bereikbaar met het openbaar vervoer, waardoor je erg snel van de ene naar de andere plek kunt reizen om bezienswaardigheden te bezoeken.

Gezondheid

De hygiëne in Londen is erg goed en je hoeft voor je reis daarheen geen vaccinaties te halen. Vaak kan je gewoon uit de kraan drinken, aangezien het leidingwater van een goede kwaliteit is. De gezondheidszorg in Londen is daarnaast ook erg goed, dus mocht je ziek worden ben je verzekerd van goede zorg. Wel kan het zo zijn dat je, in geval van opname in het ziekenhuis, het geld direct aan het ziekenhuis moet betalen en je dit op een later moment aan je zorgverzekering kan terugvragen.

Veiligheid

De veiligheid in Londen en in de rest van Engeland is goed. In elk land en in elke stad, dus ook in Londen, zijn er gebieden waar de veiligheid iets minder is. Dit komt vaak voor in straten en wijken die verder van het centrum afliggen, en de meeste opstootjes die hier ontstaan hebben met drugs te maken. Ook lopen er in Londen, net als in andere landen, zakkenrollers rond. Pas dus altijd goed op je spullen en zorg ervoor dat je niet te veel geld tegelijk bij je hebt of verdeel het geld over meerdere zakken en/of tassen.