✓ Veilig boeken ✓ Lage prijzeninfo@bikinivakantie.nl

Vakantie tips en informatie

Creditcard op vakantie

Creditcard op vakantie

Een creditcard is tegenwoordig heel gewoon. Ruim zes miljoen Nederlanders zijn in het bezit van een creditcard. De meeste gebruikers zien een creditcard als een handige betaalmiddel in noodgevallen of voor tijdens een vakantie. In sommige vakantielanden kan een kredietkaart dan ook onwijs goed van pas komen. Wij hebben hieronder enkele redenen genoteerd:

Tolpoortjes in het buitenland

Vakantiegangers die besluiten naar een vakantieland af te reizen met de auto komen onderweg tolpoortjes tegen. Een tolpoortje kan je verwachten, maar het kan ook als een verrassing komen. Je moet in alle haast de benodigde munten bij elkaar vinden en dat is natuurlijk niet prettig. Stop met het gezeur en kies voor een creditcard. Je hoeft geen contant geld mee te nemen en je bent vliegensvlug langs het tolpoortje.

Valuta omwisselen hoeft niet langer

In de Europese landen betalen wij vanzelfsprekend met de euro’s. Echter kan het zijn dat jij naar een land gaat waar er ze een andere valuta kennen. Je kan geld omwisselen of pinnen. Je loopt dan alleen wel met redelijk wat contant geld over straat in een vreemd land. Je kan ook voor de simpele betaaloptie kiezen en voortaan betalen met een creditcard. De creditcardmaatschappij zal de valuta voor de gebruiker omrekenen.

Boeken van vliegtickets

Een vakantie boeken is voor veel reizigers al een leuke opdracht. De voorpret kan al snel beginnen, want jij mag gaan uitzoeken waar de reis naartoe gaat en in welk hotel je overnacht. Het blijkt echter dat het veel eenvoudiger is om online vliegtickets te boeken en hotelkamers te reserveren met een creditcard. Er zijn veel aanbieders die enkel en alleen een kredietkaart accepteren.

Aankoopverzekering

Je wist het misschien nog niet, maar aankopen met een creditcard zijn verzekerd. De creditcardverstrekker geeft namelijk bij iedere aankoop een aankoopverzekering. In de meeste gevallen zijn jouw gekochte producten een half jaar verzekerd voor verlies en diefstal. Het termijn van de aankoopverzekering kan wel verschillen per aanbieder. Het komt nog wel eens voor dat fototoestellen en telefoons verdwijnen op vakantie en dan is het fijn om te weten dat jij een verzekering achter de hand hebt.

Aflevergarantie

Naast de aankoopverzekering ontvangt de gebruiker van de kredietpas ook een aflevergarantie. Dat is wel zo handig als je op vakantie bent. Stel het hotel kan door waterschade niet openen of een luchtvaartmaatschappij is failliet, dan ben je verzekerd. Als je al hebt afgerekend met de creditcard krijg je jouw geld gewoon weer terug. Je hoort het ook steeds vaker dat internetcriminelen hotelkamers of appartementen aanbieden die überhaupt niet bestaan en ook dan kan je gebruik maken van de aflevergarantie.

Creditcard bij noodgevallen

Een vakantie in het buitenland hoort een prettige tijd te zijn, maar er kan altijd iets gebeuren Je moet dan denken aan een bezoek aan het ziekenhuis, de huurauto heeft het begeven of je moet nog een nachtje langer doorbrengen in een hotel. Een creditcard kan dan de helpende hand bieden. Je hoeft niks contact af te rekenen en je hebt voldoende geld bij de hand. De medische kosten moeten in sommige landen alvorens een controle of operatie al worden afgerekend, dan kan een kredietkaart het verschil maken.

Auto huren

Een auto huren is erg eenvoudig, maar alleen als je in het bezit bent van een creditcard. En autoverhuurbedrijven accepteren uitsluitend een creditcard, simpelweg omdat de bedrijven dit als een garantstelling zien. Het is tegenwoordig vrijwel onmogelijk om een auto te huren zonder een creditcard.

Openbaar vervoer in het buitenland

Het openbaar vervoer in het buitenland voor de eerste keer gebruiken kan best spannend zijn. Wij kunnen je wel alvast vertellen dat het handig is om een creditcard in je bezit te hebben. Je kan het openbaar vervoer in Londen bijvoorbeeld gebruiken met een kredietkaart. Dankzij een nieuw systeem kan jij jouw betaalkaart gebruiken als OV-kaart. Je kan inchecken en uitchecken met een creditcard.