✓ Veilig boeken ✓ Lage prijzeninfo@bikinivakantie.nl

Vakantie tips en informatie

Duiken in het paradijs: De top 5 duikstekken van Bonaire

Bonaire is een klein eiland in de Caribische Zee en staat bekend als een waar paradijs voor duikers. Met zijn kristalheldere water en onaangetaste koraalriffen trekt het jaarlijks duizenden avonturiers aan die op zoek zijn naar een unieke onderwaterervaring. Wat Bonaire zo speciaal maakt? Op het hele eiland kun je praktisch duiken, met meer dan 80 officiële duikplekken verspreid over de kustlijn. Of je nu een ervaren duiker bent of net begint met deze fascinerende sport, Bonaire biedt mogelijkheden voor iedereen.

Vergelijk Bonaire prijzen bij deze aanbieders:

Duikstek 1: Klein Bonaire – een ongerept rif vol leven

Eén van de meest adembenemende duikstekken op Bonaire is Klein Bonaire, een klein onbewoond eiland voor de kust van het hoofdeiland. Het rif rondom Klein Bonaire is werkelijk ongerept en zit boordevol kleurrijke vissen en prachtige koraalformaties. Duikers kunnen hier ook regelmatig schildpadden en roggen spotten die zich tussen het rif verschuilen. De rustige wateren rondom dit eiland maken het ook ideaal voor beginnende duikers die hun vaardigheden willen verbeteren.

Duikstek 2: Hilma Hooker – een mysterieus wrak op de bodem van de zee

Een andere spannende plek om te duiken op Bonaire is de Hilma Hooker, een gezonken vrachtschip dat nu dienstdoet als kunstmatig rif. Het wrak ligt op ongeveer 30 meter diepte en is omgeven met verschillende vis soorten. Duikers kunnen het wrak van binnen en buiten verkennen en getuige zijn van de prachtige onderwaterwereld die zich rondom dit mysterieuze schip heeft ontwikkeld. 

Duikstek 3: Salt Pier – een unieke duikervaring tussen de pilaren

Een andere unieke duikervaring op Bonaire is te vinden bij de Salt Pier, een belangrijke plek voor zoutwinning op het eiland. Regelmatig leggen hier grote schepen aan, maar als deze hier niet liggen kan hier prachtig gedoken worden vanwege de vele pilaren en het overvloedige onderwaterleven. Duikers kunnen hier pijlstaartroggen, barracuda’s en talloze andere soorten vissen spotten terwijl ze tussen de pilaren door zwemmen.

Duikstek 4: 1000 Steps – een uitdagende duik met prachtige koraalformaties

De naam doet misschien vermoeden dat je daadwerkelijk 1000 treden moet beklimmen om bij deze duikplek te komen. Echter valt dit gelukkig mee, het zijn maar 67 treden om naar het strand af te dalen! Met je zware duikuitrusting zal het echter wel voelen als 1000 treden wanneer je na het duiken terug naar boven moet. De 1000 Steps biedt een uitdagende duikervaring met prachtig koraal waar je verstelt van zult staan. Het rif hier is zeer gevarieerd en trekt grote vissen aan zoals tarpons en barracuda’s. Duikers moeten echter wel rekening houden met sterke stromingen die hier kunnen voorkomen.

Duikstek 5: Invisibles – een duik tussen kleurrijke vissen en schildpadden

Voor beginnende duikers is de Invisibles een ideale plek om kennis te maken met de onderwaterwereld van Bonaire. De eerste rif strook is hier vol met kleurrijke vissen die nieuwsgierig om je heen zwemmen. Daarnaast kun je hier ook regelmatig schildpadden en zeepaardjes spotten, wat deze duikplek extra bijzonder maakt.

Let op, op deze duikstek kun je doorzwemmen naar een tweede rif. Dit rif ligt te diep voor beginners, daarnaast zijn enige navigatievaardigheden vereist.

Praktische informatie: Duikcentra en duikuitrusting op Bonaire

Op Bonaire zijn er verschillende duikcentra waar je terecht kunt voor het huren of kopen van duikuitrusting. Deze centra bieden ook begeleide duiken aan voor zowel beginners als gevorderde duikers. Voordat je gaat duiken, moet je echter wel een duikvergunning kopen bij het Nationaal Park Bonaire, aangezien het hele eiland beschermd gebied is.

Vergelijk de prijzen bij deze aanbieders:

Conclusie: Waarom Bonaire een must-visit bestemming is voor duikers

Bonaire is zonder twijfel een must-visit bestemming voor elke liefhebber van de onderwaterwereld. Met meer dan 80 duikstekken, variërend van ongerepte riffen tot mysterieuze wrakken, biedt dit eiland een unieke en diverse onderwaterervaring. Bovendien wordt Bonaire beschermd door Bonaire National Marine Park, wat betekent dat duiken hier duurzaam en verantwoord is. Of je nu een beginner bent die wil leren duiken of een ervaren duiker op zoek naar nieuwe uitdagingen, Bonaire heeft voor ieder wat wils. Dus pak je uitrusting in en ontdek de prachtige onderwaterwereld van dit Caribische paradijs!