✓ Veilig boeken ✓ Lage prijzeninfo@bikinivakantie.nl

Vakantie tips en informatie

malediven duiken

Malediven duiken: een avontuurlijke reis naar het paradijs

De Malediven staan bekend als een van de meest spectaculaire duikbestemmingen ter wereld. Met zijn kristalheldere water, kleurrijke koraalriffen en overvloed aan zeeleven trekt deze eilandengroep duikers van over de hele wereld aan. Duiken is niet alleen een populaire activiteit in de Malediven, het is ook van groot belang voor het toerisme en de economie van het land.

De Malediven: Een Duikparadijs

De Malediven bestaan uit meer dan 1.000 eilanden verspreid over 26 atollen in de Indische Oceaan. Het warme water, met temperaturen tussen 26°C en 30°C gedurende het hele jaar, biedt ideale omstandigheden voor duiken. De onderwaterlandschappen variëren van prachtige koraaltuinen tot steile wanden en indrukwekkende grotten.

Het is geen verrassing dat de Malediven een populaire bestemming zijn voor duikers van alle niveaus. Beginners kunnen genieten van ondiepe riffen met zacht stromend water, terwijl ervaren duikers zich kunnen wagen aan diepere wrakken en spannende stromingsduiken.

Vergelijk de prijzen bij deze aanbieders:

De Beste Duiklocaties op de Malediven

De Malediven herbergen talloze adembenemende duiklocaties die elke duiker zal betoveren. Een daarvan is Banana Reef, gelegen in Noord-Male Atol, dat bekend staat om zijn prachtige koraaltuinen en grote scholen vissen.

Eagle Ray Pass, gelegen in Zuid-Male Atol, is een andere populaire duiklocatie. Hier kunnen duikers manta’s en adelaarsroggen tegenkomen terwijl ze door de passeren zwemmen.

Een andere niet te missen plek is Fish Head, ook wel bekend als Shark Point. Dit rif staat bekend om zijn overvloed aan haaien en grote scholen vis die hier samenkomen.

Duiken met Haaien en Manta’s op de Malediven

NaamDuurDiepteAantal haaienAantal manta’s
Shark Point60 minuten20-30 meter10-150-2
Manta Point60-90 minuten10-20 meter0-25-10
Fushivaru Thila60-90 minuten10-30 meter5-100-2

Duiken met haaien en manta’s is een van de hoogtepunten van duiken op de Malediven. Het land staat bekend om zijn vele haaisoorten, waaronder grijze rifhaaien, witpunt rifhaaien en hamerhaaien.

Manta’s zijn ook veel voorkomende bezoekers van de Maledivische wateren. Deze majestueuze wezens kunnen worden gezien tijdens het schoonmaken bij specifieke reinigingsstations of tijdens het foerageren in open water.

Tijdens deze duiken kunnen duikers verwachten dat ze oog in oog komen te staan ​​met deze prachtige zeedieren terwijl ze rustig door het water zweven.

Vergelijk de prijzen bij deze aanbieders:

De Rijke Onderwaterwereld van de Malediven

De onderwaterwereld van de Malediven is buitengewoon divers en kleurrijk. Naast haaiensoorte n zoals de walvishaai, tijgerhaai en rifhaai, zijn er ook vele andere soorten vissen te vinden, waaronder papegaaivissen, koraalvlinders en anemoonvissen. Het koraalrif rondom de eilanden is prachtig en biedt een thuis aan een grote verscheidenheid aan zeeleven. Duikers en snorkelaars van over de hele wereld komen naar de Malediven om te genieten van het kristalheldere water en de overvloedige marine flora en fauna. Het is werkelijk een paradijs voor liefhebbers van de onderwaterwereld.